Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- ساخت فصل جدید برنامه فیتیله، ناگفته‌های این روزهای جلال مقامی از دوبله و ظاهر شدن مهدی امینی‌خواه در نقش مدافع حرم از جمله مهم‌ترین اخبار عرصه هنر در هفته گذشته است. به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، عرصه فرهنگ و هنر در هفته گذشته شاهد روی دادن اتفاق‌های مختلفی در حوزه‌های گوناگون بود که در گزارش زیر به مهم‌ترین این اتفاق‌ها می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


* کشمکش‌های کامبیز دیرباز در زیر پای مادر و یادآوری پشت بام تهران /حضور جمعی از حرفه‌ای‌های بازیگری در سریال ماه رمضان شبکه یک
حضور کامبیز دیرباز در سریال "زیر پای مادر" برای مخاطبان صحنه‌هایی از سریال "پشت بام تهران" را یادآوری می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، سریال تلویزیونی " زیر پای مادر" در شب‌های ماه مبارک رمضان ساعت ۱۵: ۲۲ میهمان مخاطبان روزه‌دار تلویزیون می‌شود و با پخش حدود ۱۵ قسمت تاکنون توانسته توجه بیننده‌ها را به سمت خود جلب کند.
"زیر پای مادر" داستان زندگی دو خانواده را به تصویر می‌کشد که هر یک به نوعی با مشکلات یکی از شخصیت‌ها به نام "آتنه" درگیر می‌شوند و می‌توان گفت که بهناز جعفری در این مجموعه تلویزیونی نقشی مؤثر و در عین حال پررنگ را با تمام توانایی خود در عرصه بازیگری به خوبی ایفا کرده است.
البته سریال "زیر پای مادر" که قرار بود با نام قبلی "لبخند رخساره " پخش شود مخاطب را در بخش‌های تصویرگری داستان به یاد سریال "پشت بام تهران " می‌اندازد به‌خصوص که بازیگر نقش اصلی هر دو سریال کامبیز دیرباز است.
کامبیز دیرباز که بدون شک یکی از توانمندترین بازیگر‌ها به شمار می‌رود، بنا بر فیلمنامه‌ای که از سعید نعمت‌اله در دست داشته ناخودآگاه در بخش‌هایی از ایفای نقش خود به نقشش در سریال " پشت بام تهران" نزدیک می‌شود و گاهی کشمکش او به عنوان "خلیل کبابی" با "آتنه" تماشاگر این سریال را به یاد درگیری‌هایش با "اختر نمد زن" در سریال " پشت بام تهران" می‌اندازد.
* عموهای فیتیله‌ای دوباره مهمان کودکان می‌شوند/مسلمی: از یک ماه آینده ضبط را آغاز می‌کنیم
کارگردان و مجری برنامه تلویزیونی کودک "فیتیله" با اشاره به اینکه این گروه همیشه از اجرای برنامه بین مردم استقبال می‌کنند، از تولید فصل جدید "فیتیله" در یک ماه آینده خبر داد.

محمد مسلمی کارگردان و مجری برنامه تلویزیونی "فیتیله " در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان گفت: این روز‌ها بخش‌هایی از برنامه "فیتیله" در حال پخش است که این قسمت‌ها مربوط به همان ۲۵ قسمتی است که ما پیش‌تر آن را ضبط کرده و در اختیار تلویزیون قرار داده بودیم.سازمان براساس سیاست‌های خود تصمیم گرفت در فرصت مناسبی مانند ماه مبارک رمضان این اثر را پخش کند.
مسلمی تصریح کرد: البته هر یک از این قسمت‌ها ۸۰ دقیقه بود که با توجه به اینکه به قسمت‌های ۴۰ دقیقه‌ای تقسیم شده، تعداد قسمت‌های کلی دو برابر می‌شود.
وی افزود: هم اکنون برنامه "فیتیله " هر هفته شنبه تا دوشنبه روی آنتن می‌رود که قرار است از هفته پیش رو در روزهای شنبه تا چهارشنبه پخش شود. این برنامه ساعت ۰۰: ۱۹۹ از شبکه دو سیما روی آنتن می‌رود.
کارگردان برنامه تلویزیونی "فیتیله " در ادامه صحبت‌های خود اظهار کرد: صحبت‌هایی برای ساخت سری جدید برنامه "فیتیله " صورت گرفته و وزارت بهداشت در حوزه مشارکت آماده همکاری است تا برنامه را در حوزه سلامت جلو ببریم و به همین دلیل محوریت سری جدید برنامه "فیتیله "، سلامت، پیشگیری و درمان است.
* بیماری‌ام مرا از کار دور کرد/برای دوبله دلتنگ می‌شوم
دوبلور و مدیر دوبلاژ پیشکسوت کشورمان با اشاره به اینکه گاهی دلش برای دوبله تنگ می‌شود، از تفاوت چشمگیر دوبله آثار قدیمی با فیلم‌های کره‌ای سخن گفت.

جلال مقامی دوبلور و مدیر دوبلاژ پیشکسوت کشورمان در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، گفت: این روز‌ها کاری انجام نمی‌دهم و فکر می‌کنم مدت زمان سال‌هایی که فعالیت داشته‌ام، برایم کفایت می‌کند.
وی ادامه داد: این روز‌ها به دلیل شرایط جسمانی مشکل و همچنین دور بودن مسافت کرج به تهران و ترافیکی که در این مسیر وجود دارد، کاری را قبول نمی‌کنم، چون اگر بخواهم ساعت ۹ سر کار باشم باید ساعت ۶ صبح از منزل حرکت کنم.
این دوبلور پیشکسوت تصریح کرد: با توجه به اینکه سال‌ها است فعالیت هنری ندارم، گاهی دلم برای دوبله و فضای هنری فعالیت‌هایم تنگ می‌شود و در این مواقع به دیگر دوستانم که در استودیو مشغول کار هستند، سر می‌زنم.
* در کنار حسن جوهرچی نقش مدافع حرم را بازی کردم/ساخت آثاری در مورد شهدای مدافع حرم نیاز روز جامعه است
مهدی امینی‌خواه بازیگر سینما و تلویزیون در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، درخصوص فعالیت‌های خود در سال 96 گفت: به تازگی بازی در فیلم سینمایی "کویر آرام" را پشت سر گذاشته‌ام. فیلمبرداری این اثر دو روز پیش تمام شده و وارد مرحله پس از تولید شده است.
وی در همین راستا ادامه داد: فیلمبرداری این پروژه سینمایی در بیابان‌های نزدیک اصفهان انجام شده و مضمون آن درباره موضوعات اجتماعی در بستری طنز است. "کویر آرام" را میلاد بنی‌طبا" بر عهده داشته و داستان در مورد جوانی است که در جامعه با مشکلات فراوانی روبرو می‌شود که همین اتفاقات کمدی قصه را رقم می‌زند. در این فیلم با سیروس میمنت، اسدالله یکتا و سیدرضا حسینی همبازی شده‌ام.بازیگر فیلم چپ دست درخصوص سایر فعالیت‌های خود در سال 96 افزود: فیلم سینمایی "جزیره مهربانی" ساخته فریال بهزاد از دیگر آثار آماده نمایش من طی امسال خواهد بود. این فیلماز ماه آینده اکران خواهد شد. جزیره مهربانی مثل اکثر فیلم های خانم بهزاد در ژانر کودک و نوجوان بوده و قصه دو بچه را روایت می‌کند که به جزیره‌ای دورافتاده می‌روند. در این فیلم نقش خلبانی را بازی می‌کنم که برای نجات بچه‌ها می‌روم.وی با اشاره به حضور دوباره خود در تلویزیون تصریح کرد: علاوه بر این دو کار، سریال "بلندی‌های زیرپا" به کارگردانی آقای معینی را برای پخش در شبکه دوم سیما آماده دارم. این سریال درباره مدافعین حرم است و من در آن نقش یکی از افسران مدافع حرم را بازی می‌کنم.
* جزئیات تعطیلی سینماها در شب قدر
سخنگوی شورای صنفی نمایش گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته روز سه شنبه ۲۳ خردادماه همزمان با ۱۸ رمضان سینماها از ساعت ۱۹ تعطیل و روز چهارشنبه ۲۴ خرداد سینماهای کشور به طور کامل تعطیل خواهند بود.

غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، درخصوص تعطیلات سینماها در ایام شب قدر گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته روز سه شنبه ۲۳ خردادماه همزمان با ۱۸ رمضان سینماها از ساعت ۱۹ تعطیل و روز چهارشنبه ۲۴ خرداد سینماهای کشور به طور کامل تعطیل خواهند بود.
* امسال در جشنواره فجر حضور ندارم/هجوم همچنان در انتظار دریافت پروانه نمایش است
کارگردان "ماهی و گربه" گفت: در حال حاضر به نگارش فیلمنامه جدید خود مشغولم و بعد از اکران هجوم به پیش تولید آن فکر می‌کنم اما چیزی که در حال حاضر قطعی است آن که امسال در جشنواره فیلم فجر حاضر نخواهم بود.

شهرام مکری نوبسنده و کارگردان سینما در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، درخصوص آخرین وضعیت اکران فیلم سینمایی "هجوم" گفت: در حال حاضر فیلم سینمایی هجوم را برای دریافت پروانه نمایش به شورای صنفی نمایش ارائه داده‌ایم و منتظریم تا این شورا نتیجه را به ما اعلام کند.وی در همین راستا ادامه داد: در زمان ارائه "هجوم" به جشنواره فیلم فجر صحبت‌هایی درخصوص اصلاحیات این فیلم شد اما هنوز برای صحبت نهایی با مسئولین این امر ننشسته‌ایم و تا وقتی که پروانه نمایش هجوم صادر نشود نمی‌شود صحبت قطعی درخصوص اصلاحیه‌های این اثر و تغییرات احتمالی انجام داد.کارگردان فیلم "ماهی و گربه" درباره گروه اکران کننده این فیلم تصریح کرد: این قضیه در دست تهیه کننده اثر است و وی باید تصمیم‌گیری خود برای اکران در سینمای اصلی و یا هنر و تجربه را اتخاذ کند. ایده‌آل ما از لحاظ زمانی اکران هجوم در پاییز است اما با توجه به برنامه‌های اکران و صف فیلم‌های در نوبت اکران نمی‌دانم که به این ایده‌آل خواهیم رسید یا نه.
* جای خالی آثار سینمایی با موضوع زندگی امام علی(ع) به شدت حس می‌شود/از سینمای مذهبی دور شده‌ایم
بازیگر نقش حرمله گفت: ما به شدت به ساخت فیلم‌های تاریخی و اسلامی نیاز داریم و اگر ما نسازیم کشورهای دیگر دست به این کار زده و متاسفانه با تحریف تاریخ آنچه دوست دارند را به نمایش می‌گذارند.

انوش معظمی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفت‌‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، درخصوص فعالیت‌های خود در سال 96 گفت: پیشنهادات زیادی در عرصه سینما و تلویزیون بوده و صحبت‌هایی شده اما به علت قطعی نبودن پروژه‌ها هنوز نمی‌توانم خبر درستی در خصوص این کارها ارائه کنم فقط در همین حد که سال پرکاری را پیش رو دارم.وی با اشاره به جای خالی آثار سینمایی با موضوع زندگی شخصیت "امام علی(ع)" تصریح کرد: قطعاً جای خالی فیلم با موضوع زندگی حضرت علی (ع) در سینمای ایران به شدت حس می‌شود. اینگونه آثار را فارغ از ژانر، تمامی مردم دوست دارند و از آن استقبال می‌کنند اما متاسفانه در سینما بسیار کم به آنها پرداخته می‌شود.بازیگر نقش حرمله در سریال "مختارنامه" در همین راستا ادامه داد: اینگونه آثار در سینما با برخی حساسیت‌ها روبرو می‌شوند و همین حساسیت‌ها کارگردانان را از این ژانر و مضمون دور کرده است. شاید اگر مسئولین سینمایی با همکاری بیشتری به این آثار نگاه کنند شاهد ظهور و بروز استعدادهای توانایی در عرصه فیلم‌های مذهبی مخصوصاً در مورد شخصیت "امام علی(ع) باشیم.
* تاکید رهبر انقلاب بر ترویج فرهنگ اسلامی و انقلابی/دشمن می‌خواهد ذهن جوانان ما را منحرف کند
خواننده پیشکسوت موسیقی ایران گفت: نهادی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه نه تنها اقدامی انجام نمی‌دهد بلکه در مواردی حتی در مسیر آن‌ها حرکت می‌کنند، مقام معظم رهبری همیشه در سخنرانی‌هایشان ضمن پرداختن به موضوعات مختلف بر لزوم مقابله با دشمنان نیز تأکید می‌کنند.

محمد گلریز خواننده موسیقی انقلابی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگیخبرگزاری میزان گفت: مقام معظم رهبری در دیدارهای مختلفی که با دانشجویان، شاعران و دیگر گروه‌ها داشته‌اند، در مواردی، بر فعالیت مستقل و به قول میدان جنگ، آتش به اختیار در زمینه‌های مختلف تاکید داشته‌اند که این تأکید بسیار قابل‌تأمل است.
وی ادامه داد: یکی از دغدغه‌های فکری رهبر انقلاب، فرهنگ اسلامی و انقلابی است و گاهی اوقات خیلی شفاف به این موضوع می‌پردازند. وقتی ایشان خودشان می‌فرمایند که من یک انقلابی هستم، نشان دهنده اهمیت موضوع و فرهنگ نزد ایشان است.
این خواننده موسیقی ایرانی تصریح کرد: فرهنگ اهمیت بسیاری دارد به همین دلیل وقتی دشمن مشاهده کرد که در جنگ سخت توان مقابله با ملت ایران را ندارد، از راه جنگ نرم وارد شد و تلاش کرد فرهنگ غربی مبتذل خود را ترویج دهد. نکته اصلی در این راستا این است که دشمن مشغول انجام دادن فعالیت خود است و خصلتشان مردم ستیزی با ملت ایران است و هیچ‌گاه دوست ندارند مردم ایران پیشرفت کنند.
وی اظهار کرد: همان‌گونه که امام (ره) و رهبر انقلاب فرموده‌اند، دشمن علاقمند است که مردم اسلام آمریکایی داشته باشند و هیچ‌گاه نمی‌خواهد مردم به اسلام ناب محمدی روی بیاورند، چون چنین وضعیتی به ضرر آن‌ها است در حالی که اسلام حاوی پیام‌های مهم و ارزشمندی همچون آزادی، آزادگی، گذشت و ایثار است.
خواننده سرود " خجسه باد این پیروزی" توضیح داد: اسلام تمامی ویژگی‌های اخلاقی را رعایت می‌کند در حالی که دشمن نمی‌خواهد چنین موضوعی وجود داشته باشد به همین دلیل به عناوین مختلف و در زمینه‌های گوناگون تلاش می‌کند تا به مقابله با ایران و ایرانیان بپردازد و ذهن جوانان ما را منحرف کند. نکته کلیدی در این زمینه این است که ما هم در مقابله با اقدامات دشمن، هیچ کاری نمی‌کنیم و متأسفانه مسئولان فرهنگی با این فعالیت‌ها هیچ مقابله‌ای نمی‌کنند و در راستای پرداختن هر چه بیشتر به مسائل انقلابی گامی بر نمی‌دارند درحالی که با شیوه‌ای هنرمندانه می‌توانند به این مسائل بپردازند.
*تکذیب خبر خروج تهیه کننده "شهرزاد" از کشور

روز گذشته خبری در فضای مجازی و برخی خبرگزاری ها مبنی بر فرار محمد امامی از ایران منتشر شد و جبار کوچکی نژاد رئیس کمیته تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان نسبت به خروج تهیه‌کننده از کشور صحه گذاشت. اما محمد امامی در ایران به سر می برد و توضیحاتی درباره حضورش در کانادا، دستاورد این حضور در این کشور برای «شهرزاد» همچنین ارائه سریال به شبکه نت فیلکیس ارائه داد که در پی می آید:
محمد امامی تهیه‌کننده شهرزاد درباره شایعه فرارش از کشور گفت: این خبر کذب محض است. من ایران هستم و کار می کنم . ما نزدیک به زمان پخش سریال دوشنبه (۲۹ خرداد) می ‌شویم و در مسیر حرکت برای پخش قسمت دوم «شهرزاد» هستیم. در آخرین دوشنبه نزدیک به پخش «شهرزاد» خبر کذب منتشر شد طبیعی است که برخی از دوستان از موفقیت و پخش سریال خوشحال نیستند و شروع به شایعه پراکنی کردند تا موفقیت «شهرزاد» را تحت تاثیر قرار بدهند . مشخصاً خبرگزاری ....و آقای ....که خودشان تهیه کننده هستند و هیچ کار موفقی در حوزه سینما و سریال ندارند این خبر را منتشر کردند . متاسفانه از موفقیت‌های بخش خصوصی ناراحت هستند. ایشان از منابع دولتی و صدا و سیما استفاده کردند و کار ناموفقی داشتند و این اتهام پراکنی ها را به بخش صددرصد خصوصی و مستقل سینما زدند. متاسفانه ایشان از حضور ما ناراحت هستند و دلایلش هم کاملا مشخص است . خبرگزاری ....خبر فرار بنده را منتشر کردندو به دنبال اهدافی هستند که باید از ایشان پرسید چرا این خبر را منتشر کردند و بعد، از کانال خبر‌گزاری برداشتند.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۵۵۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلمان؛ روایت درست تاریخ

  نگارش این سریال را هم خودش به‌عهده داشته و حسین طاهری، تهیه کننده این اثر است. جالب این‌که امرا...احمدجو که ید طولایی در نویسندگی و کارگردانی دارد هم به عنوان مشاور با این پروژه همکاری می‌کند. تصویربرداری این سریال از ۱۰ دی ۱۳۹۸ آغاز شده و قرار است در ۶۰ قسمت ساخته شود. جالب این‌که در ۱۱فروردین۱۴۰۲ مستندی با نام سلمان درباره مراحل تولید و پشت صحنه فصل اول این مجموعه پخش شد که در نوع خود دیدنی بود.این مجموعه تاریخی به دوران زندگی، زمانه و مهاجرت سلمان فارسی می‌پردازد و طبق برنامه‌ریزی‌ها تا واقعه غدیر خم ادامه خواهد داشت. سلمان فارسی در نوجوانی ایرانشهر را ترک می‌کند و مسیحی می‌شود. او حدود ۷۰ سال در شهرها، کلیساها و دیرهای مختلف بیزانس سیر و سلوک می‌کند. این مجموعه یکی از پربازیگرترین و پرلوکیشن‌ترین سریال‌هایی است که در حال ساخت است و طبق پیش‌بینی‌ها قرار است در سال ۱۴۰۵ پخش شود. جام‌جم به پشت صحنه این مجموعه رفته و گزارشی از روند تولید آن داشته و با برخی عوامل آن از جمله حسین طاهری، امرا... احمدجو، حامد میرباقری و مهدی نقویان(رئیس سیمافیلم) هم به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.
     
سلمان درآتشکده ماربین
در انتهای یکی از خیابان‌های شهرک سینمایی غزالی و درست پشت کاروانسرای مرمر مجموعه سلمان فارسی قلعه‌ای ساخته شده که نام آن آتشکده ماربین است. یکی از لوکیشن‌های اصلی این مجموعه که عوامل گروه مدتی است برای ضبط سکانس‌های مربوط به ایران در این لوکیشن حضور دارند و زیر تیغ آفتاب و همراه با باد و خاک در حال ضبط سکانس‌هایی از این سریال هستند. نزدیک ورودی در اصلی یک پرده کروماکی آبی رنگی وصل و مقابل آن اسبی به یک درخت بسته شده است. اسب گاهی شیهه‌ای سر می‌دهد اما مانعی برای ضبط سریال نیست. فقط رفت و آمدهای بک قاب دوربین‌ها بررسی می‌شود. گروه در حال ضبط است و ما باید چند دقیقه‌ای را منتظر بمانیم تا کات داده شود. سکانس شلوغ و سختی است. هنرورهای بسیاری با پوشش و گریم مناسب آن سکانس در هر نقطه‌ای از این قلعه ایستاده‌اند. حتی سربازان و برمکی‌ها نیز با لباس و گریمی که برای‌شان تعریف شده در میزانسن کارگردان جای گرفته‌اند. کمی جلوتر می‌رویم. انوش معظمی را با گریم و سبیل از بناگوش دررفته و چهره بسیار متفاوتی می‌بینیم. گرچه ابتدا قابل شناسایی نیست اما همین که دیالوگ‌هایش را می‌گوید و صدایش را می‌شنویم، متوجه می‌شویم که امروز او مقابل دوربین است. هوا به‌شدت گرم است و خورشید وسط آسمان قرار دارد. با این حال مانعی برای ادامه کار نیست. از یکی از عوامل می‌شنویم که حسام منظور، فرخ نعمتی و امیررضا دلاوری در اتاق گریم هستند و خودشان را برای ضبط سکانس‌های بعد آماده می‌کنند. از آنجا که داوود میرباقری حساسیت و دقت بسیاری روی کار خود دارد، این سکانس بارها ضبط می‌شود تا مورد تایید او قرار بگیرد. البته در این میان صدای هواپیما هم گهگاهی شنیده می‌شود که یکی از عوامل به‌شوخی می‌گوید: «جالبه که همیشه پروازها تاخیر دارن اما امروز همه پروازها داره به‌موقع انجام میشه!»
داوود میرباقری، امرا... احمدجو و حسین طاهری داخل یک چادر نشسته‌اند و از مانیتور مقابل‌شان کار را دنبال می‌کنند. یکباره بادی می‌وزد و یکی از صندلی‌های پلاستیکی به هوا رفته و مقابل پای یکی از اسب‌ها پرتاب می‌شود و او را عصبانی می‌کند. سایر اسب‌ها هم که در گوشه‌و‌کنار این قلعه ایستاده‌اند، سروصدا می‌کنند. نگاهی به اطراف می‌اندازیم. سربازها و نگهبانان قلعه در برج و باروی قصر مشغول محافظت هستند. فضاسازی میرباقری مثل همیشه حرف ندارد. انگار مخاطب را با خود به قلب تاریخی می‌برد که شاید هزاران سال با آن فاصله دارد. یکی از هنروران با سبدی در دست و با اشاره دستیار کارگردان به نقطه‌ای می‌رود و می‌ایستد که به او گفته شده است. داخل سبد نان و خرما دارد. یکی از هنروران شوخی لقمه‌ای نان و خرما از او طلب می‌کند و باعث خنده می‌شود. لباس‌ها و کفش‌ها و گریم هنروران همه نشانگر است که در حال ورق‌زدن تاریخ چندهزارساله هستیم. نسیمی می‌آید و صورت‌ها را نوازش می‌کند اما همچنان هوا گرم است و گروه باید تا شب سکانس‌های بسیاری را ضبط کنند. زمان به‌سرعت درحال گذراست و گروه هیچ ثانیه‌ای را نباید از دست بدهد. به همین خاطر است که سرما و گرما هم مانعی برای کارشان نشده است. به نظر می‌رسد این مجموعه از کار قبلی میرباقری سخت‌تر است و به همین دلیل او انرژی بیشتری روی آن می‌گذارد. در گوشه دیگری از این شهرک هم کارگاه‌های چرم و کهنه‌کاری سریال قرار دارد و همزمان تیم دیگری در حال ساخت ادوات جنگی است. لوکیشن‌های دیگری هم در حال ساخت است. خلاصه این‌که همه در تلاش هستند تا یک سریال شسته‌رفته و ماندگار دیگر در تاریخ این رسانه ثبت شود.
     
استاندارد بالای ۱۵دوربین روشن
مهدی نقویان، رئیس سیمافیلم در پشت صحنه این سریال حاضر است و درباره روند تولید این پروژه و دقتی که میرباقری در ساخت این اثر دارد و زمان‌بندی آن به جام‌جم می‌گوید: خوشبختانه با حمایتی که ریاست سازمان از این پروژه دارد و به‌صورت هفتگی جلساتی برای این پروژه می‌گذارد، مشکلاتی که در پیش‌تولید وجود دارد، خیلی زود رفع می‌شود و حمایت‌های لازم از این اثر صورت می‌گیرد. می‌توانم بگویم برای اولین‌بار طی این ۳-۴سالی که این سریال تولید می‌شود، لوکیشن‌های این بخش تا پایان سال ۱۴۰۳ ساخته شده و آماده است. اما در سال‌های قبل این‌گونه نبود. به همین دلیل برنامه‌ریزی‌های تولیدی نامنظم انجام می‌شد و ساخت لوکیشن در برنامه‌ریزی سریال تاثیرگذار بود.وی ادامه می‌دهد: امسال هم دنبال این هستیم که لوکیشن‌های مربوط به سال بعد همین امسال ساخته شود تا مانع تولیدی نداشته باشیم و کار با سرعت پیش برود. البته این سرعت با همان استانداردها و کیفیتی است که باید باشد و مدنظر کارگردان و ریاست سازمان هم هست.نقویان همچنین می‌افزاید:خوشبختانه چرخه تولید درسال۱۴۰۳ راه افتاد، سرعت تولید کارهای الف ویژه بیشتر شد ومدت‌هاست به استاندارد بالای ۱۵دوربین روشن رسیده‌ایم که نیاز آنتن است تا زیر ۱۵ تا دوربین روشن نداشته باشیم و همین طور حمایت می‌شود. ما الان شش سریال درمرحله پس‌تولید داریم که منتظر آنتن هستند. 
     
حضور ۴۰ بازیگر خارجی
حسین طاهری، تهیه‌کننده سریال در گفت‌وگو با جام‌جم درباره تدراک گسترده برای تولید این سریال عنوان می‌کند: شایسته کشوری مثل ایران که تاریخ کهن و همچنین سابقه فیلمسازی غنی دارد این است که در تولید آثار نمایشی ارتقا پیدا کند. سریال سلمان فارسی مجموعه‌ای است که سازمان صداوسیما با آن در کنار آقای میرباقری قدم بزرگی برداشته است. ما براساس برنامه‌ریزی تولید را جلو می‌بریم و از این برنامه عقب نمانده‌ایم. همان‌طور که قبلا گفتم، اینجا یک دانشگاه است. دوستان و همکاران ما تلاش می‌کنند از بزرگان در این مجموعه بیاموزند. وی به جام‌جم می‌گوید: بخش‌های ایران باستان بسیار جالب توجه است، البته همچنان ساخت و ساز ادامه دارد وماتاپایان فصل ایران باستان بیش از۳۰لوکیشن داریم. طاهری درباره انتخاب هنرورها هم توضیح می‌دهد:۲۰هزار نفر را از میان تئاتری‌های سراسر ایران انتخاب کردیم. رزومه دادندو۶۰۰۰نفر از میان‌شان گزینش شدند که حرفه‌ای هستند، البته در این دانشگاه بیشتر می‌آموزند. وی در مورد حضور چهره‌ها نیز عنوان می‌کند: بیشتر بازیگران ایران علاقه‌مندی خود را برای حضور در این پروژه اعلام کرده‌اند و این برای ما باعث افتخار است. اما علاوه بر آنان، چهره‌های تازه نیز معرفی می‌شوند و حدود ۴۰ بازیگر خارجی نیز تا کنون در این سریال حضور پیدا کرده‌اند. بازیگرانی از مراکش، تونس، یونان، ارمنستان و... از این جمله هستند. برخی از آنان اصلا با ایران آشنایی نداشتند و به‌واسطه بازی در این سریال با ایران آشنا شدند. این تهیه‌کننده درخصوص ادامه تصویربرداری در شهرک غزالی نیز می‌گوید: دو سه هفته‌ای در شهرک غزالی هستیم تا فصل زمستان را تصویربرداری کنیم. برای تصویربرداری فصل بهاربه شاهرودبازمی‌گردیم ویکی دوماه آنجامی‌مانیم.بازبه تهران بازمی‌گردیم ودوره پرشکوه ایران باستان را  تصویربرداری می‌کنیم. 
     
میرباقری سنگ تمام گذاشته است
امرا...احمدجو یکی از نویسندگان و کارگردانان پیشکسوت عرصه سینما و تلویزیون است که آثار بسیاری را در تلویزیون ماندگار کرده است. هنوز هم مخاطبان بسیاری با «روزی روزگاری» این هنرمند خاطره دارند. تفنگ سرپر، پشت کوه‌های بلند و سردار جنگل از جمله آثاری است که برای تلویزیون ساخته است. وی که به‌عنوان مشاور با این پروژه همکاری می‌کند، در این‌باره به جام‌جم می‌گوید: داوود میرباقری قصه سلمان را اززمان تولداین شخصیت آغاز کرده است. البته از آنجایی که از آن تاریخ اطلاعات جزئی در دسترس است بخشی از فیلمنامه باید دراماتیزه می‌شد. به‌طور مثال پدر سلمان از ملاکان جی در اصفهان بوده و ثروت زیادی داشته است ولی ما از پدر او اطلاعات دیگری نداریم و بخشی از داستان درباره شرایط زندگی وی در ایران و همچنین مسائل پیرامونی او به‌صورت داستانی در فیلمنامه وارد می‌شود.وی همچنین می‌افزاید: با توجه به تجربیاتی که داوود میرباقری دارد، این سریال آن‌طور که پیش‌بینی کرده‌ایم در حال انجام است. البته به‌دلایل مختلف از‌جمله کرونا توافق‌هایی داشته‌ایم اما خللی در کار ما ایجاد نکرده است؛ ضمن این‌که همه شرایط مهیاست و تصور می‌کنم نتیجه درخشانی هم خواهد داشت.احمدجو در ادامه بیان می‌کند: می‌توانم بگویم سلمان‌فارسی یک اثر ماندگار و فاخری خواهد بود و از آن سریال‌هایی می‌شود که می‌تواند برای نسل‌های مختلف آموزنده و جذاب باشد؛ چون من چند سال است شاهدم که میرباقری برای این کار سنگ‌تمام گذاشته و با تجربه زیادی که در این زمینه‌ها دارد و با همه وجود پلان به پلان این سریال را جلو می‌برد.وی با اشاره به منابعی که به آنها در نگارش سریال رجوع کرده است، می‌گوید: همه زحمات را آقای میرباقری کشیده ومن در کنارش به او کمک می‌کنم اما برای نگارش، کتاب‌های زرتشتی از‌جمله اوستا مرجع من شده است. تحقیقاتی هم جدا ازفیلمنامه توسط سازمان صداوسیما انجام شده است و من از آنها استفاده می‌کنم. همزمان برای این‌که در آن فضا قرار بگیرم به این تحقیقات و کتاب‌های دیگر هم مراجعه می‌کنم. با همه این احوال گاهی برای یک دقیقه دیالوگ دو یا سه روز وقت می‌گذارم و گاهی هم گفت‌وگوها به‌راحتی به ذهنم می‌آید و روی کاغذ می‌نویسم.وی همچنین درباره زبانی که در سلمان فارسی به‌کار برده شده و نحوه گویش‌ها عنوان می‌کند: اگر بخواهیم زبان را نزدیک به آن زمان انتخاب کنیم، نامفهوم خواهد بود؛ بنابراین من سعی می‌کنم دستور زبانی را که قابل فهم است با گویش امروزی استفاده کنم ونظرخود میرباقری هم براین مبنابود که دیالوگ‌هابه زبان امروز ومحاوره نزدیک‌تر باشد.احمدجو در پایان هم می‌گوید: چند سالی است یک سریال جنگی به نام «تولد» را دارم که اگر بعد از سریال سلمان فارسی همچنان زنده باشم و ویلچرنشین نشوم، می‌خواهم آن را بسازم. بخشی از کارهایش هم انجام شده است.
     
بازیگرانی که به عشق سلمان آمده‌اند
حامد، فرزند داوود میرباقری است که همواره در کنار پدر تلمذ می‌کند و در آثاری که او می‌سازد، هم بازی می‌کند و هم در پشت‌صحنه حضور دارد و پدر را همراهی می‌کند. وی در این سریال هم به‌عنوان دستیار کارگردان فعالیت می‌کند و قرار است نقشی را هم بازی کند که در این‌باره به جام‌جم می‌گوید: درباره نقشم فعلا صحبتی نمی‌کنم اما مدتی است که بخش مربوط به ایران را ضبط می‌کنیم که بخشی از لوکیشن‌های این بخش در شهرک غزالی است و بخشی هم در شهرک دفاع‌مقدس و شاهرود ضبط می‌شود. از آنجا‌ که طبق زمان‌بندی پیش می‌رویم، حدود هشت روز دیگر در شهرک هستیم و بعد به شاهرود می‌رویم.وی در ادامه در توضیح لوکیشن آتشکده ماربین بیان می‌کند: این آتشکده در جی یا همان اصفهان سابق است که بیشتر کارهای اداری در این مرکز رخ می‌دهد. اینجا یکی از لوکیشن‌های اصلی بخش ایران است که می‌توان گفت ۲۵ درصد بخش ایران در این لوکیشن مقابل دوربین می‌رود.میرباقری درباره حضور هنروران و انتخاب آنها توضیح می‌دهد: تمام این افراد از نقاط مختلف کشور انتخاب شده‌اند. به همین دلیل اسم آنها را منتخبان گروه کارگردانی گذاشته‌ایم. چون همه این افراد جزو بازیگران استان‌های مختلفی هستند که تجربه بازیگری دارند و به عشق سلمان وارد این پروژه شده‌اند. برای اولین بار است که این اتفاق در یک پروژه‌ای افتاده است، چون آقای میرباقری ترجیح می‌دادند‌ با افرادی کار کنند که تجربه بازیگری داشتند. ما برای انتخاب آنها سفرهای بسیاری رفتیم و دو سال قبل از فیلمبرداری شروع کردیم و به همه استان‌های ایران سفر کردیم تا این افراد انتخاب شدند. در حال حاضر برای هر فاز این سریال باز سفر می‌رویم و افراد دیگری را می‌بینیم. چون همچنان کار انتخاب بازیگر ادامه دارد و در حال انجام است. در جمع بازیگران اصلی چهره‌های جدیدی داریم که پیش از این تجربه تئاتر داشتند و با این سریال معرفی می‌شوند.میرباقری درباره لوکیشن‌های این سریال بیان می‌کند: هنوز ساخت و سازها و لوکیشن‌های این سریال در حال انجام است. اگر فاز ایران را بخواهیم تقسیم کنیم، بخش جی دو لوکیشن اصلی دارد و همین آتشکده و خانه بودخشان، فرماندار جی و پدر سلمان که در شاهرود در حال ساخت است. یکی دیگر از لوکیشن‌های اصلی ایران، کاخ تیسفون است و در واقع آن چیزی که در عکس‌ها داریم، نمانده و در حال ساخت است. وی در ادامه درباره تحقیق و پژوهش این سریال می‌افزاید: پیش از کار، تحقیق و پژوهش انجام شده، اما برای هر فاز از کار باز هم تحقیق و انتخاب‌ها انجام می‌شود. می‌توانم بگویم هر دو قسمت از این سریال مثل یک سینمایی حرفه‌ای گرفته شده؛ با همان دقت، حساسیت و انتخاب لوکیشن و بازیگر و... .میرباقری در پایان هم می‌گوید: فصل بیزانس کار شد و زمان زیادی گذاشتیم. چون لوکیشن‌های بسیاری داشت و مدام درسفربودیم. لوکیشن‌های فصل حجاز آماده است و برای فصل ایران هم متمرکزتر بودیم. به هر حال در تلاشیم تا کار به موقع تمام شود.

دیگر خبرها

  • سلمان؛ روایت درست تاریخ
  • ظاهر عجیب و غریب پهپاد نظامی ساخت هند!
  • احمدرضا درویش امسال «کندو» را کلید می‌زند؟/ توافقات اولیه سریال
  • ساخت سریال‌های جدید «الف ویژه» در دستور کار تلویزیون
  • ادامه روزهای کابوس‌وار مدافع عنوان قهرمانی در لیگ عربستان
  • چرا کشوری مثل مصر سریال «حشاشین» را ساخت؟
  • چرا کشوری مثل مصر سریال "حشاشین" را ساخت؟
  • چرا کشوری مثل مصر سریال حشاشین را ساخت؟
  • «شب نغمه‌های اذان ایرانی» روی صحنه می‌رود
  • سفر به «کوی محبت» در شب شهادت امام جعفر صادق (ع)